Akut Insikt

onsdag, februari 08, 2006

Har egentligen inte tid att skriva idag, men en kortis får det bli iaf.

Glömde säga att damlaget i hockey tar en medalj såklart. Ingen komkurrens typ.

Det är lustigt att en cover av en låt kan göra orginallåten mer känd än covern trots att originalet släpptes innan. Konstigt att det inte funkade från början liksom.

Senaste exemplet är Flipsydes "Happy birthday" som är en cover på t.A.T.u:s "Gomenasai". Flipsyde har spelats flitigt, men nu har t.A.T.u tagit över och sdet skulle inte förvåna mig om den blir en större hit än förlagan (covern) ungefär som Didos "thank you" blev efter Eminem gjort en cover av den i form av "Stan".

Fan vad rörigt det blev. Men vad betyder det egentligen... att originallåten var bättre från början med vi inte fattade det? Eller att ingen kände till låten. Kan jag kanske köpa i Dido fallet, men Tatu... de är ju megakända.

Sen har vi ju dom som förbättrara versioner som inte längre käns lika heta. Kommer bara att tänka på natalie Imbruglias version av "Torn". Hade faktiskt ingen aning om att det var en cover när den kom.

God påsk.

2 Comments:

  • Hej,
    Jag letade oxå efter vad ordet Gomenasai betyde.
    Vad jag hittade var det att Gomenasai inte ens är ett ord, utan är taget från japanskan "Gomen Asai" som betyder förlåt/förlåt för allt,ungefär.

    Mvh danne
    Mc_danne@hotmail.com

    By Anonymous Anonym, at 11:04 em  

  • Det var som attan. Tack för det Danne.

    By Blogger Akut Insikt, at 9:08 fm  

Skicka en kommentar

<< Home