Akut Insikt

torsdag, februari 09, 2006

Dokusåpor

Jag tittar på dokusåpor. Men det är inte det detta skall handla om.

Av någon anledning är det mest kvinnor som tittar på dokusåpor. Fördelningen ser ut som följande:
Idol 39% män och 61% kvinnor
Robinson 45% män och 55% kvinnor
FC Z 56% män och 44% kvinnor
Top Model 38% män och 62% kvinnor
Riket 49% män och 51% kvinnor

Och varför är det på detta viset då? Det är alltså bara fotbollssåpan FC Z som lockar fler män än kvinnor. Föga förvånande. Mer anmärkningsvärt att 44% av tittarna är kvinnor även i denna för-män-special-komponerade såpan.

Vi kan alltså konstatera att trots att de slänger in den obligatoriska blonda tutt-fian med putläppar så lockas inte männen att titta. Det är väl snarare tvärtom.

Bevisning:
Top Model innehåller en hel del naket samt bara snygga brudar och där är det minst andel män som tittar. Riket, som är världens osexigaste kostymdrama, lockar nästan lika många män som kvinnor. Okej. Vad vill vi män se då? Tävling? Kanske. Det är ju någon form av tävlingsmoment i alla såporna, men kanske mest i Riket och i Robinson (de två där mest män tittar). (jag väljer att bortse från FC Z i den här diskussionen dels därför att det är väldigt få tittare och dels för att det är en fotbollssåpa). Top Model och Idol är förvisso tävlingar men man tävlar inte i "kämpa-grenar" dvs deltagarna kämpar inte med svett och muskler. Kanske ligger svaret här... männen vill se kamp. Blod, svett och tårar om jag skall vara klyshig.

Nåväl. Aight. Barometern har gjort en undersökning om "Vem är din drömgranne?" 30 procent svarar Johnny i Roomservice. 9 procent svarar Bengt Magnusson. Jag visste inte att Så många bodde granne med Johnny i Roomservice. Om jag skall vara lite allvarlig så är frågan en aning konstigt formulerad. Man efterfrågar alltså vem man skulle vilja ha som granne och inte vem som är ens drömgranne. Det naturliga svaret på den fråga de ställt borde vara någon som man verkligen bor granne med.

Vem väljer ut vem man skall få rösta på förresten? Som man frågar fär man svar.

Bengt Magnusson 9%. Helt seriöst. Varför skulle någon vilja bo granne med Bengt Magnusson? (Bortsett från alla gamla käringar som svallar över bara av att höra hans basröst?) Och varför vill alla bo granne med Johhny (som för övrigt stavar med Johnnie om jag inte missminner mig)? Är det för att vi är såna snåljåpar som vill bo granne med honom bara för att få gratishjälp med att måla och snickra?

2 Comments:

  • Riket visade ju glimtar av alla brudarna i mässingen... jodå :)

    By Blogger deeped, at 9:56 fm  

  • Skall erkänna att jag sett ganska sparsamt på Riket. Men glimtar doesn´t take me there... nejdå :)

    By Blogger Akut Insikt, at 10:02 fm  

Skicka en kommentar

<< Home