Akut Insikt

fredag, december 01, 2006

Huvudstad Hotellkedja

Huvudstad Hotellkedja AKA Paris Hilton, tjejen som aldrig gjort ett enda handtag och bara leker glassarliv på pappas pengar. Det är ju så hon porträtteras. Förvisso riktigt. Åkte förbi hotell Hilton här i Stockholm idag och tänkte per automatik på Paris. Jag är nog inte ensam om att göra det. Och vice versa. Det vill säga tänker på hotellkedjan när man ser Paris. Och det är dit jag vill komma. Paris Hilton är sannolikt en av de enskilt viktigaste personerna just nu för imperiet Hilton. Fatta vilken ENORM massa gratisreklam hotelljätten får genom Paris, som är den mest omskrivna personen på planeten Tellus. Man kan diskutera huruvida hon framställs i bra eller dåliga sammanhang och ni vet all reklam är bra reklam. Oavsett så tycker jag inte Paris har gjort bort sig på något sätt som kan anses skada hotellet Hilton, så... tänk om när det gäller vad Paris Hilton gör och inte gör för de pengar hon har/fått.

När jag åkte hem med tunnelbanan igår råkade jag hamna på ett av tunnelbanetågen där "demonstranterna" som gillar att smocka invandrare den 30 november befann sig. Tre stridsmunderade poliser vaktade varje dörröppning på tunnelbanan och "demonstranterna" höll sig väldigt passiva. Det hemska är de invandrare som också befann sig på tåget (varav vissa klev av på samma station som "demonstranterna", hur de känner sig. Det måste vara rent utsagt förjävligt, den rädsla, otrygghet och skräck de känner när man hamnar bland såna där... "demonstranter". Hemskt är vad det är.

Jag har gjort en annan iaktagelse. Ni vet rulltrapporna. Jag stod och tittade på de som åker rulltrappor ett taag häromdagen. I stort sett samtliga väljer att stå med ett tomt trappsteg emellan sig och framförvarande person. Det blir väl för nära annars. Intimitetszonen kränkt annars. MEN. Det är inte effektivt. Halva rulltrappans kapacitet går till spillo. Man borde istället utforma trappstegens storlek utifrån hur nära genomsnittssvensson klarar stå framförvarande. Nu vet jag inte exakt vilka mått vi snackar, men låt säga att det räcker med att varje trappsteg är 50% längre, låt säga att det räcker för att man skall kunna stå på varje trappsteg. Då skulle alla rulltrppor kunna ta 50% fler passagerare. Bara genom en så enkel ändring.

Tack och hej. Innebandy och bastuöl för mig.

5 Comments:

  • Blir det inte hälften så många trappsteg då?

    By Blogger ÅttiseX, at 3:26 fm  

  • Om varje trappsteg bli 50% längre blir det 50% färre trappsteg, vid dubbel trappstegslängd skulle det li hälften kvar och samma resultat som att stå på vartannat.

    By Blogger Akut Insikt, at 2:59 em  

  • Exakt, så då kan ju inte rulltrapporna ta 50% fler passagerare.. Eller? Jag är lite sömnig, men får inte ihop det =)

    By Blogger ÅttiseX, at 3:11 em  

  • Men alltså, älskling. Som det är nu (då vartannat trappsteg är ledigt) vore det ju samma sak om som trappstegen vore dubbelt så långa (100% längre), alltså skulle man få in mer folk om de bara vore 50% längre (under förutsättning att folk vågade stå på varje trappsteg istället). Hänger du med nu??

    By Blogger Akut Insikt, at 11:10 em  

  • Du har så rätt... Jag har svårt för procent =)

    By Blogger ÅttiseX, at 10:36 fm  

Skicka en kommentar

<< Home