Akut Insikt

onsdag, november 15, 2006

Fågelsång


Visst är det lite fränt att Sverige har en alldeles egen astronaut i Christer Fugelsang (CF). Han är just nu 49 år gammal och har varit astronaut sedan 1992. Det sägs att han för första gången skall få åka ut i rymden nu snart.

Frågan man kan ställa sig är vad i hela fridens namn han har pysslat med sedan -92 (dvs 14 år). För inte skall man väl behöva förbereda sig i 14 år för att åka upp i rymden? Speciellt inte när man redan är astronaut och därmed borde vara lämpad för att skickas ut i omloppsbana.

Vad har han uträttat under de här åren? Jag utgår från att han fått lön under de här åren. Men vad gör han när han inte åker till rymden (vilket är mest hela tiden)?

Jag vill bara veta. Vad har CF gjort de senaste 14 åren?

5 Comments:

  • Duh... utbildat sig till astronaut, fattaruväl. Han var inte det innan.

    By Anonymous Anonym, at 1:16 em  

  • Duh, han var FÄRDIG astrunaut redan 1992 (som jag skriver redan i första stycket "...och har varit astronaut sedan 1992")

    Eders AI

    By Blogger Akut Insikt, at 2:18 em  

  • Han har väl tränat. Rymdtränat kanske? Det kanske tar 14 år att simma bassäng, äta genom sugrör, hoppa studsmatta och slungas omkring i en sån där gravitationsmaskin?

    Personligen har jag alltid undrat över varför det är en sådan hysteri kring en människa som vill upp och skruva i rymden. Det är mycket bekvämare att göra det i någon verkstad på jorden.

    By Blogger Kommissarie Akut, at 4:02 em  

  • jag tror att det tar 14 år för att övertyga någon utanför sveriges gränser (tänk usa) om att man faktiskt är austronaut, trots att man tränat på att äta ur tub i viktlöshet i typ... luleå, alla dessa år

    By Blogger p., at 2:44 fm  

  • Han har tillbringat tiden med att plocka hem 80 tusen dollar i månaden, inte dumt för en kille på bänken.

    Personigen tycker jag att det är skojigt att den första svensken i rymden har ett norskt namn.

    By Anonymous Anonym, at 9:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home