Akut Insikt

onsdag, september 06, 2006

Ursurkärringen

På sätt och vis har jag lett in mig själv på ämnet. Har varit mycket SJ och en del störande personer på sistone. Därför kommer nu urtypen av psykfall redovisas.

Den så kallade riktiga "ursurkärringen". Ni vet, generationer av surgubbar och surkärringar ligger bakom denna riktiga "ursurkärring". Århundraden av genetiska sammanträffanden som måste klaffa. Mamma surkärring, pappa surgubbe. Mormor och farmor surkärring och morfar och farfar surgubbe. Och så vidare i generationers generationer och slutligen har de lyckats avla fram den riktiga "ursurkärringen".

Ursurkärringen är den som, trots att det finns hundra lediga platser i bara den tågvagn du befinner dig i (och ytterligare ett par hundra på hela tåget) inte drar sig en sekund från att väcka dig när du sover för att meddela att du minsann sitter på hennes plats [demonstrerar detta genom att peka överdrivet tydligt på sin biljett och på numret ovanför stolen, så du verkligen fattar att du gjort FEL. Du sitter på hennes plats.] och att du måste flytta på dig. Ursurkärringen överväger ALDRIG att sitta på någon annan av de hundra platserna som är lediga. Rätt skall nämligan vara rätt. Fel kan aldrig vara rätt. Har hon fått en plats tilldelad sig så är det den platsen och ingen annan som kan komma på tal. Nej nej.

Med snörpmun sitter hon och gottar sig åt att hon "med all rätt på sin sida" fått tillrättavisa någon i sin omgivning för hon har minsann blivit tillrättavisad så många gånger så det är därför inte mer än rätt att hon äntligen får ge igen lite.

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home