Akut Insikt

onsdag, juni 07, 2006

Vi börjar med en rolig och en urdum grej.

När Zlatan förlovade sig med förra tjejen (Mia Olhage) fick han frågan om hon hade fått någon förlovningspresent. Han svarade "Present? Hon har ju fått Zlatan".

I dagens Stockholm City avfärdas Sveriges chanser eftersom medelåldern är ett år och en månad för hög i Sveriges landslag. För att illustrera hur urbota dumt det är så kan vi ju fråga Barcelona om de anser att Sverige har större eller mindre chanser att vinna VM om vi byter ut Henrik Larsson (35 år) mot, låt säga, Markus Rosenberg (23 år) eller Johan Elmander (25 år).

För övrigt är snittåldern just en snittålder och inte något krav för att vinna VM. I och för sig hade det varit lite roligt att se vad länderna hade ställt för landslag på benen om det hade varit ett krav på en exakt snittålder i truppen. det hade blivit lite mer meckande, fixande och trixande för att få ihop ett sådant lag. I alla fall hade många ungdomar (för att inte tala om barn eller renat av nyfödda) som hade fått chansen i VM, för att rätta till åldersstrukturen alltså.