Akut Insikt

måndag, juni 05, 2006

Var och kollade på Da Vinci Koden igår. Jag vill inte rekommendera någon av er att gå och se den. I alla fall inte på bio. Hyr den senare istället. En medioker film efter en medioker bok helt enkelt.

Det fanns dock en del att glädjas åt. Paul Bettany (som spelat lustigkurrar i "en riddares historia", "wimbledon" och "a beautiful mind") spelar den ondskefulle Silas i Vincis kod. Eftersom den här rollen skiljer sig så mycket från vad han gjort tidigare tog det en bra stund innan jag fattade att det var han som spelade. Han är magnifikt bra som ond. Hoppas hoppas han får fler ondskefulla roller.

Så här ser han ut i andra vanliga tramsrullar han varit med i tidigare.

Enligt en kompis så är han gift med en assnygg brud med vilken han skaffat ett barn som är uppkallat efter Stellan Skarsgård (döpt till Stellan alltså). Skarsgård själv hade kommenterat detta vid ett besök hos Conan O'brian med att han, i och med att Paul´s barn var uppkallat efter honom, därmed hade rätt att slicka på Pauls frus bröst.

Någon som vill uppkalla sina ungar efter mig?

4 Comments:

  • Jag har också hört att den ska vara dålig. Är den tillochmed för dålig för att laddas ner från nätet?

    By Blogger Kommissarie Akut, at 12:12 fm  

  • Nejdå, det kan du gott göra, men se till att inte göra samma misstag som jag gjorde utan ladda hem en med engelsk eller svensk text (eller något annat språk du behärskar). Annars blir det väldigt svårt att tyda filmen eftersom det snackas mycket latin och franska i filmen. (Du klarar dig inte på briljata engelskakunskaper)

    By Blogger Akut Insikt, at 8:30 fm  

  • Är inte Bettany skrurk även i Harrison Ford-skräpet "Brandvägg" (eller vad den nu hette de där två dagarna den fanns uppe på biorepertoaren).

    By Blogger Urologen, at 10:04 fm  

  • Ingen aning Max... men du har säkert rätt.

    By Blogger Akut Insikt, at 12:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home