Akut Insikt

måndag, februari 20, 2006

OS

Sändningarna från OS i Turin sponsras av bla bla bla, bla bla bla och bla bla bla.

Jag utgår från att SVT "fri television" har fått pengar för att "sponsra" eller "presentera" i någons namn. Jag fattar inte hur detta kan vara tillåtet. Reklam - Big NONO. Sponsor - Big YESYES. Oberoende my ass.

Men... de visare ju bara de där skyltarna varje gång de byter kanal... jamenvisst... förihelvete... de byter ju kanal var 15:e minut. Himla tur att de har två kanaler så att de kan flippa mellan kanalerna värre än värsta MTV-blippet.

Vem tjänar på det här då? Tja, det skall väl vara vi som betalar tevelicens då antar jag. Ser verkligen fram emot den kommande sänkningen av tevelicensen på grund av alla sponsorpengar SVT fått in.

Eller "presenteras" OS-sändningarna gratis? Är det allmosor SVT delar ut till slumpvis valda företag som de valt att plussa? Dubbelmoral, hyckleri är vad det är frågan om. Man måste fanimig välja vilket ben man skall stå på. Reklam eller inte reklam. Fri television eller inte. Det är däri problemet ligger.

Har ni sett den senaste reklamen SVT har gällande "fri television"? Där de visar olika politiker som sitter och sover i riksdagen. Åfan, ja dåååå mååååste det ju vara fri television. Att de vågar visa de här bilderna. De sitter minsann inte i knät på politekerna. Nänä. Nej för de sitter i knät på Teknikkonsulten ÅF.

1 Comments:

  • Utan sponsorerna inget OS. Utan sponsorerna för OS inget UR. Eller inget Rapport för den delen heller - däremot OS var fjärde år. Det blir märkligt att gnälla på public service som är tvungna att ta till sponsorer för att ha råd att sända OS eftersom IOK anser det vettigt att sälja sändningsrättigheterna till högstbjudande. Oavsett om högstbjudande är public service eller en liten nischkanal med bara de tre procent rikaste som kan titta. Du anser kanske att det är ok att Canal + istället fick vara ensamma om att visa OS? Jag menar - då får du både betala TV-licens och betala för att titta just på OS. Och antagligen fortfarande med sponsorer.

    Du brukar vara insiktsfull men det här var väl okunnigt inlägg.

    By Blogger deep|ed, at 6:15 em  

Skicka en kommentar

<< Home