Akut Insikt

fredag, december 09, 2005

En del blir kvar

Alla behöver de obesvarade kärlekarna. Ingen kärlek är så okomplicerat passionerad som de ensidiga kärlekarna. Du kan älska tjejen som sitter bredvid dig på bussen. Du kan älska J.Lo.

Det går bra så länge vi inte känner varandra. Tänk om man fick lära känna alla kärlekar man mött... Efter att ha upptäkt att merparten inte passar med just dig är du ganska besviken på kärleken. Eller är det så att merparten verkligen passar just dig?

Visserligen är det lite psykopatvarning för de ensidiga passionerade förälskelserna, men nog är det skönt att få ta del av den kravlösa kärleken. Ungefär som kravlöst sex. Onani.

Den besvarade kärleken har en annan funktion. Den överbryggar det mesta. Du blir sällan ensidigt förälskad i en "ful" person. Däremot kan du bli besvarat kär i en person som obesvarat skulle kategoriserats som "ful", mindre snygg i vilket fall. Tack och lov för det.

Akut insikt tappade sitt allvetande för en sekund idag. Han är lite trött. Han har fortfarande svaret på allt, men orkar inte gå på. Inte idag.

Gangsterblod.