Akut Insikt

torsdag, december 08, 2005

Hear Ye, arbetsförmedlingen.

Om det fanns en lista över världens sämsta organisationer skulle den svanska arbetsförmedlingen vara världsledande.

Akut insikt reder ut begreppen.

Själva namnet ger en hint om vad det är de skall syssla med. Arbetsförmedlingen, arbets-förmedling alltså. Akut insikt vill flagga för att denna information kan vara felaktig på vissa punkter då han inte haft någon kontakt med AF. Akut insikt följer dock skriverierna om denna organisation.

De skall förmedla arbeten. Jag exemplifierar. En arbetsgivare anmäler jobb till AF, de lägger ut jobben och tvingar de arbetssökande att söka tjänsten. De skall söka den trots att de inte är kvalificerade. de skall söka tjänsten trots att de är överkvalificerade. Det är väl inte hela världen säger ni. Kanske inte. Men hur roligt är det för "Bengans Plåt" med 2 anställda att få 1200 ansökningar, där kanske ett tiotal är sådana de söker? Det tar TID att gå igenom alla dessa ansökningar. TID är pengar, särskilt för Bengans Plåt.

Jag fattar inte hur AF kan ge sådana instruktioner till de arbetssökande. Hade de velat ha okvalificerade eller överkvalificerade hade de skrivit det i annonsen. De på AF är rubbade helt enkelt. De begriper inte.

Att AF dessutom håller på med vuxenmobbing i form av kurser anpassade för utvecklingsstörda är en helt annan sak. Föga förmildrande dock.

2 Comments:

  • jag tror att alla som jobbar på ams o liknande myndigheter föds upp o klonas i speciella läger för att bli inkompetenta, noll serviceminded o fullständigt handlingsförlamade. just sådana egenskaper som krävs för att hålla arbetslösheten i Sverige på en tillfredsställande hög jämn nivå.
    vad tror du?

    By Blogger :sericea:, at 12:40 em  

  • Jag har ett konkret tips på hur vi kan hjälpa ams att förändras:-)

    www.mickegunnarsson.com/hemligt

    By Blogger Micke gunnarsson, at 10:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home