Akut Insikt

måndag, december 05, 2005

Utveckling

Frågan utvecklas ytterligare.

"vad jag syftade till var att männsikor har olika åsikt om vad som är vackert, vilket innebär att man kan tycka tex att trashhoran är det vackraste som finns jämfört med alla godbitar(????) i sthml vilket i sin tur leder till att tesen om att alla vackra dras till varandra blir lite skev - för det är just det, vackra ur vems synvinkel? sin egen? eller den som kollar på dem?"

Många gånger är det så att "trashhoran" inte är ful direkt. Som jag skrev så måste detta kompletteras med ett lösaktigt leverne. Det som händer då är att den relativt vackra lockar många till sig. Många blir förälskade. Många blir svikna då de inser att de bara var en i raden. Kärleken gör henne/honom vacker. Men i de här fallen är kärleken inte ömsesidig. Jag vill dock poängtera att jag verkligen inte vill påskina att alla vackra människor finns i Stockholm, utan belysa att de dras till varandra.

Andra orsaker till detta kan vara att det kan vara påfrestande att vara utstickande vacker i ett litet samhälle. Lite popstjärnevarning trots att man inte är eller ens någonsing velat vara. Alla vet vem du är och vad du gör.

Gällande vems synvinkel. Jag påstår att det nästan uteslutande är utifrån den självbild man har. Det vill säga att det som uppfattar sig själva som vackra. Aggregerat, dvs om vi ser på dom sammantaget, måste de som anser sig vara vackra också vara vackrare än snittet bland samtliga. Annars sitter vi med jävligt sneda självbilder till mans.

1 Comments:

  • oj, vad snabb du är.. tack, tack för "klargörningen"

    By Blogger felicia, at 1:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home