Akut Insikt

måndag, december 12, 2005

Efter döden

Vad händer efter döden? Man kan undra vaffan Akut insikt nu har givit sig in på. Tala om för andra vad som händer efter döden, precis som han vet det.

Det händer inte ett skvatt efter döden. Nada. Man är död bara. Livet har upphört. Finito. Inget paradis. Inte ens ett helvete att plågas i. Ingen skärseld. Inget Nirvana. Det är bara för löjligt att lyssna på alla som önskar så hårt att det skall finnas något efter detta att de intalar sig själva att det är på det viset. Att vi har en själ. Vi har ingen själ. Vi är ett djur bland alla andra, måhända att vi är ett djur som tänker och funderar lite mer än andra djur. Åtminstone lite mer konstruktivt. Eller i alla fall vissa av oss. Eller vaddå? Är vi de enda djuren som skulle komma till detta nästa braiga ställe? Vad gäller för apor? Sniglar? Myggor? bananflugor? Löss? Bakterier?

Nä just det, de har ingen själ. Sure baby.

Nä, i sånt fall torde alla guds skapelser få finnas i detta som komma skall. Och sen då? Evigt liv där eller vandrar vi mellan det som komma skall i all evighet? Parallella världar. Spöken finns ju! Nej spöken finns inte. Däremot finns det gott om folk som är pottiga i huvudet, som är mästare på att inbilla sig saker. Allt från spöken till UFOn.

Det enda jag skulle kunna gå med på är att vi lever i någon slags matrix där allt är en illussion. Vi är inte levande från första början. Allt är ett spel. Inget händer i det som kan kallas verkligheten. Vi är regisserade av en enorm dator. Men varför? Vi lever i jätten Assidass´Sims-spel.

Vi är så jävla rädda att allt vi uträttat i livet skall vara betydelselöst att vi bara måset få tro att det spelar någon som helst roll när det är dags att packa trunken. Så är det.

Frågor någon?