Akut Insikt

onsdag, oktober 11, 2006

STORM

Det "stormar" just nu runt Borelius m.fl. i den nya regeringen. Vad handlar det om då? Jo hon och hennes man har (för länge sedan) anlitat svart städhjälp (eller nåt i den stilen). Innan jag går in på det jag vill komma till vill jag verkligen understryka att jag verkligen verkligen inte tycker att någon skall smita undan skatt.

Så var det sagt. Nu till saken.

Vadi består denna mediala cirkus egentligen, och vem bryr sig? Jo, oppositionen bryr sig naturligtvis pliktskyldigt (och tar naturligtvis varje tillfälle i akt att påpeka omoralen eller för den delen dubbelmoralen hos regeringen). Media "bryr" sig i sann vänster/socialdemokratisk anda (ja, journalister är till övervägande grad politiskt vänsterorienterade. En annan sak btw... av vilken anledning anser sig "vanliga" journalister som jobbar på vilken jävla blaska som helst tillhöra en del av "kulturen"?? Kultur my ass att jobba som skvallerreporter på AB eller Expressen)). Men de "bryr" sig onekligen.

Finns det folkligt stöd för denna storm då? Jag menar Äkta folkligt förakt mot att betala/arbeta svart. Inte om vi inte skall anta samma usla moral/dubbelmoral som Borelius. Jag vågar påstå att samtliga (i alla fall så nära samtliga att vi kan kalla dem samtliga) människor i Gurra Sextons kungarike som är över 18 år har fuskat med skatten genom att antingel jobbat svart eller betalat någon svart. Saltat avdragen i deklaration eller "glömt" ta upp någon sidoinkomst, momsfuskat eller på ett eller annat sätt "mörkat" skatter som skall inbetalas.

Sure. Det är särskilt fult att sitta med och stifta lagar som man själv sedan inte följer, men det kanske säger mer om lagarnas utformning än om Borelius moral eftersom detta inte borde vara såååå förkastligt i allmänhetens ögon.

5 Comments:

  • Kunde nog inte sagt det bättre själv

    By Anonymous Anonym, at 10:39 em  

  • Skål mr.

    By Blogger Akut Insikt, at 1:09 fm  

  • Det som är lite roligt är ju att den smutskastning borgarna själva använt sig tidigare av nu slår tillbaks på de själva.

    Jag personligen tycker att politik idag bara är ett sätt att roffa åt sig stora summor pengar på kortast möjliga tid. Sedan spelar det ingen roll åt vilket håll man står politiskt sätt, alla är de likadana.

    Men det är ju ganska komiskt att se borgarna inte är några övermänskliga varelser, utan faktiskt är lika stora skitstövlar som alla de andra politiska partier där ute. För det är ju så, att det spelar ingen roll om det bara är ett fåtal personer som är de riktiga bovarna, de förstör för alla andra också, tyvärr.

    By Blogger Kommissarie Akut, at 9:31 em  

  • ja. och ganska skrämmande hur drevet gar igang. verkligen som att släppa hundarna. vittring, hets, ta henne, hitta nagot att krossa henne med!! undrar hur manga privatpersoner som skulle halla för en san granskning. det far inte finnas minsta fläck, inte en slirning, en otrohet, en jävla toblerone. jag försvarar inte Borelius men det är nagot otäckt över det hela.

    By Anonymous Anonym, at 11:20 em  

  • Cecilia: Inte en enda jävel är fläckfri. Trams är vad det är!

    By Blogger Akut Insikt, at 3:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home