Akut Insikt

onsdag, mars 01, 2006

På tal om Gert Fylking. Det är smått otroligt att killen klarar behålla någon som helst seriöst intryck. För det tycker jag att han ger. När han sätter den sidan till.

Gert Fylking är alltså mannen som bland annat springer runt i rosa gympingdräkt från 70-talet och fånar sig, dyker upp på presskonferenser i indianskrud (och frågar Clint Eastwood om man blir extra fisig i magen av att äta bönor hela tiden... cowboys sägs ju äta mycket bönor), filmar en smygrökande konung och dyker upp på nobelceremonier för att ställa till en massa stök. Samme Fylking som anordnar SM i lavemang. En tävligt som gick ut på att tre män får lavemang (iklädda någon form av gummihandskmaterialliknande helkroppsdräkt) och den som lyckas hålla sig från att skita ner sig längst vinner. Det är mannen som flamsar i radion hela dagarna och ändå kan betraktas som trovärdig då han känner för det.

Det får en att tänka på vad det är som gör att man är trovärdig eller inte. Har man bara rätt förutsättningar eller träning så kan man alltså ro i land med vad som helst utan att behöva rucka på trovärdigheten.

Kanske hade Gert inverkan på kompisen Aschberg när han valde att gå med på att leda Robinson, samtidigt som han leder sammhällskritiska Insider. Vad vet jag, men Aschberg har lyckats med detta förträffligt tycker jag.