Akut Insikt

onsdag, mars 15, 2006

Okej. Nu tar vi en sak i taget.

Först och viktigast är att ni som läser detta måste hjälpa till att se till att Carola inte får åka till el grecko. Istället skall ni rösta på Alexander Bard (trots att han så urbota dumt smutskastade Carola i DI häromdan). BWO kommer att få alla röster från Rumänien och alla andra andra gamla öststater och kommer garanterat lyckas bättre än Carola. Tyvärr fattar inte folk i allmänhet detta... därför... Pliiiiiiiis.

I dagens Metro finns ett heluppslag om populära utbildningar, dvs utbildningar som är populära på grund av att det går teveserier om dessa yrken just nu. De nämner bland annat Kriminaltekniker (CSI), Dansare (floor filler och let´s dance) och plastikkirurg (nip/tuck). Det är väl i och för sig inget fel i att utbilda sig till något man ser på teven. Det som stör mig lite är att Linköpings Universitet startar en utbildning i forensisk vetenskap. Inget fel med det i sig, men deras uttalande förbryllar, de säger "att den startar beror på att det behövs mer kompetens, men också för att så många efterfrågar det".

Okej... att det behövs mer kompetens kan knappast vara något nytt, det har väl alltid varit bra att vara kompetent. Men de startar alltså utbildningen för att så många efterfrågar den. Och det är har vi har problemet, att högskolor och universitet är så jävla kåta på att få studenter till sitt lärosäte att allt annat är ointressant. Vi kan alltså konstatera att vi fått vår första utbildning i forensisk vetenskap på grund av ett teveprogram. Lite lustigt att fiktionen skall behöva tala om vad vi behöver i vårt samhälle. Att ingen lyckats komma fram till att vi behöver en sådan utbildning tidigare, trots en mycket gedigen forskar/högskoletradition.

Avslutingsvis så undrar jag varför det kostar pengar att få de reklamfinasierade kanalerna. Ni vet alla erbjudanden från Boxer och fan vet allt, där just detta erbjuds. är inte själva poängen att de skall vara reklamfinansierade? Alltså finansierade av reklamen.