Akut Insikt

måndag, mars 27, 2006

Saker man inte "får" säga

Om du var tvungen att välja mellan:

1. Tala om vad du tjänar
2. Tala om vilka du röstar på

Vad skulle DU välja?

6 Comments:

  • Jag skulle tala om vad jag tjänar!

    By Anonymous Anonym, at 5:01 em  

  • Varför ska det vara så hemligt. Aldrig förstått. Jag röstar på Miljöpartiet och tjänar, typ, ingenting. Så jag väljer väl båda.

    By Anonymous Anonym, at 7:16 em  

  • 1. studielån ca 7000/mån plus extrajobb 1500-2000/mån
    2. har inte bestämt mig helt än men antagligen blir det miljögossarna i riksdagsvalet, landsting och kommun är lite mer odefinierat än men vi kan väl säga att det lutar åt vänster.

    Jag har verkligen ALDRIG förstått varför man inte kan stå för sin lön eller sitt politiska val, vad är lixom problemet???????

    By Blogger felicia, at 7:20 em  

  • Nepp, det är besynnerligt det här med att man inte "får" tala om vad man tjänar eller vad man röstar på. Det här med lönen har väl med att göra att man ABSOLUT INTE får verka förmer än vad man är, och den risken finns ju alltid (så länge man inte har studielån på typ 7000)

    Röstandet är mer konstigt. Jag är snart 30 och har inte en aning vad mina föräldrar eller far/mor-föräldrar någonsin röstat på.

    Nästa inlägg jag skriver skall handla om MINA politiska "referenser".

    By Blogger Akut Insikt, at 8:39 fm  

  • men... det räknas ju inte om man har studielån. då är det ju helt safe att berätta vad man tjänar, eftersom alla redan vet det. det är när man har jobbat ett tag som det börjar bli fult att berätta (endera på grund av att man tjänar massor - jante - eller för att man är fattig iallafall). så mitt svar är lätt "vilka jag röstar på" - vänsterpartiet tror jag.

    By Blogger p., at 3:08 em  

  • Dessutom har folk i allmänhet väldigt svårt att hantera informationen om vad någon annan tjänar på ett adekvat sätt.

    Vad jag menar är att andra förväntar sig att (och då menar jag särskilt kollegor) få ungefär samma som någon "annan" tjänar trots att han/hon skall få det hon/han är förtjänt av. Att motivera sin egen löneförhöjning med att någon annan tjänar si eller så är så jävla lamt. Men tyvärr en alltför vanlig verklighet.

    By Blogger Akut Insikt, at 3:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home