Akut Insikt

måndag, januari 16, 2006

Bad bad Lasse Anrell

Ni som läser sportsidorna på Aftonbladet har kanske noterat Anrells kampanj för att Jerringpriset skall gå till Tony "kung Tony" Richardsson.

Jerringpriset är alltså ett pris som svenska folket skall rösta fram. Jerringpriset är alltså inte ett pris som Lasse Anrell enväldigt utser en vinnare i. Han får naturligtvis skriva vad skit som helst, men om jag vore nominerad till priset hade jag tyckt att det är lite sopigt att en av de stora kvällstidningarna tar ett så tydligt parti för en av de nominerade. För övrigt tycker jag det är skit utan att var nominerad.

I och för sig så kan det vara så att han, precis som jag, har insett att om ingen gör något så kommer Zlatan att vinna priset utan konkurrens. Zlatan är nämligen omåttligt populär i stugorna.

Ni vet den där Grynet vars paroll var "ta ingen skit". Zlatan träffade henne i hennes program, tror inte att det var där han lärde sig att inte ta någon skit, men skit tar han inte. Och medierna "rasar". Zlatan är ett svin som inte ställer upp på deras regler. Hur kan han underlåta sig att bestämma själv vilka han vill ha med att göra? "Vi dom stora viktiga viktiga superbraiga mediamoguler måste ju få ta del av Zlatans bravader annars jävlar..."

Zlatan skiljer sig ifrån många andra "stjärnor", som enligt medierna minsann utnyttjat dom när dom inte var så kända och nu skall de minsann betala tillbaka, på den punkten att han alltid varit större på planen än vad han är i käften. Förvisso är han ganska stor i käften, men han är ännu större på planen. Där är skillnaden. Därför kan man inte kritisera Zlatan för detta. Jämför med Tobias Grahn till exempel, som utmålat sig själv som en av Sveriges bästa fotbollsspelare trots att han inte varit ordinarie typ någonstans sedan juniortiden.

Just därför kan Zlatan rikta sina sparkar åt våra hybrisnarcissistiska medier rätt i solar plexus och träffa med full kraft. Varje gång. Lita på mig dock att Zlatan kommer få igen när tillfälle ges. Jag hoppas bara att han har blivit så folkkär som krävs för att de inte vågar röra honom när det händer.

P.s jag hoppas att Zlatan vinner Jerringpriset bara för att Anrells kampanj skall gå åt skogen.

4 Comments:

  • Gå på Speedway och njut av kamratskap och intresserade entusiasters muntra rop.
    Eller gå på fotboll och bli halvt ihjälslagen om du säger fel saker.
    Eller bara står i vägen.

    Heja Tony han e bäst, det var ta mig fasen på tiden.

    By Anonymous Anonym, at 7:15 em  

  • Jag har naturligtvis varit på speedway. Ungefär lika många gånger som på fotboll.

    Jag vänder mig egentligen inte emot att Tony får/fick fråset utan att det sker på ojämlika villkor.

    By Blogger Akut Insikt, at 8:32 fm  

  • *fråset=priset

    By Blogger Akut Insikt, at 8:33 fm  

  • Zlatan är den enda som ska vinna Jerringpriset 2008! Varför?
    Han har svårast sport (största sporten) i antal utövare och högsta nivå.
    Det är rimligt och verkligen på tiden att en enskild lagidrottare vinner annars kan man byta namn på galan till friidrottsgalan eller något motsvarande.

    Kallur har inte lyckats... 4 i Osaka är ingen höjdare.
    Kluft sport har inga utövare, hennes Europarekord är svårbedömt.

    Anja Pärson har tre titlar... är duktig, inte tillräckligt.
    Therese Alshammar WR på 50m frisim mycket imponerande, men tror tyvärr inte att hon har tillräckligt med stöd.
    Zlatan vann ligan med Inter, leder Champions League skytteliga och ligger tvåa i italienska skyttetoppen. Han har starkast varumärke av alla svenska atleter oavsett kön eller sport/idrott.
    Så mycket positiv reklam som Zlatan ger Sverige varje vecka inte bara enstaka tillfällen...Finns bara en sann Jerringprisvinnare 2008 och det är Zlatan

    By Anonymous Anonym, at 12:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home