Akut Insikt

tisdag, januari 03, 2006

Annan dimension

Många av er har säkerligen befunnit sig i en annan dimension utan att ens tänka på det.

Jag befann mig där idag. Man går in i den sedan dyker man upp på ett helt annat ställe. Likt garderoben i Narnia. Jag talar naturligtvis om tunnelbanan. Karaktäristiskt för andra dimensioner brukar vara att tiden går i en annan hastighet där. Så även i tunnelbanan. Det är det enda ställe jag varit på där en minut kan innebära allt mellan 10 sekunder (ni vet när det står 2 minuter till nästa tåg, sedan växlar det till 1 minut och sedan kommer tåget direkt) och 15 minuter.

På tal om Narnia. Ni vet, de går in i garderoben och spenderar en massa tid i Narnia sedan när de kommer tillbaka har det bara gått någon sekund. Rimligtvis borde ju livet i Narnia-världen tuffa på när barnen är i den vanliga världen i samma takt och alla de träffat borde vara döda och begravna när de kommer tillbaka någon "jorddag" senare. Men de kanske har evigt liv därborta, samt osvikliga minnesbilder.

Först åker minstingen "Lucy" till Narnia medans de leker kurragömma (för att illustrera att det bara gått en sekund hör man brodern räkna och när Lucy kommer tillbaka har han räknat bara en sekund). Dagen efter åker Lucy först och denne Edmund följer efter henne... men han är cirka 20 sekunder efter henne vilket borde göra att hon borde hunnit komma tillbaka 20 gånger om. Men sånt där är väl dumt att påpeka.