Akut Insikt

torsdag, december 29, 2005

Hmm...

Mycket politik idag. Men när lagstiftarna och ”bestämmarna” stiftar och bestämmer på vrickade sätt tycker jag att man skall göra allt för att tydliggöra att det är helt vrickat. Exempelvis fildelningslagstiftningen som över en natt gjorde en miljon svenskar till brottslingar. Det enda rätta vore att lämna in polisanmälningar på varenda jävel som delat filer någon gång sedan lagen trädde ikraft. Polisen skulle inte ha tid att göra något annat.

Eller som han som, efter nåt tjafs med kommunen, beställde an sjuhelvetes massa offentliga handlingar från kommunen. Som hämnd liksom. Jag tycker inte att det är fel att utnyttja en sådan sak eftersom det är tillåtet. Kommunen i fråga hade fått tillägna flera heltidstjänster för att plocka fram och kopiera alla handlingar och utredningar som den här snubben begärde. De var ju offentliga handlingar.

Man skulle kunna dra det här med fildelningen ännu längre. Jag undrar hur arbetsgivarna exempelvis skulle se på att en stor del av deras personal är brottslingar. Avsked på grått papper till alla som fildelar. Eller? Hade de fått veta att en anställd exempelvis hade som fritidssysselsättning att våldta unga flickor hade det definitivt blivit så. Straffskalan är i praktiken ungefär densamma för de här två brotten. I synnerhet skulle detta omfatta de kommunalt och statligt anställda. Jag menar… hur ser det ut när personer som jobbar med att upprätthålla den apparat som skall se till att sådana här saker inte förekommer själv sitter och fildelar på fritiden?

Jag undrar hur lagstiftarna skulle reagera om det på ett bräde blev en miljon nya arbetslösa. DÅ skulle det kanske hända något vettigt på den fronten.